Vegetarisk lasagne

 

Jag hittade ett recept på (http://www.kokaihop.se/recept/vegetarisk-lasagne-4) som verkade väldigt intressant. Det slutade med att jag lagade rätten och här är den:

Ingredienser (4 portioner)

2 st morötter

2 st squash

1 st gul lök alt. En halv purjolök

1 st vitlöksklyfta (efter smak)

½ st röd chilifrukt (efter smak)

1 msk olja

1 burk krossade tomater

2 dl kokbar lätt creme fraiche

½ tsk socker

½ tsk svartpeppar (efter smak)

1 nypa blad från basilika (efter smak)

250 g frusen bladspenat, tinad

150 g fetaost

9 st lasagneplattor

100 g riven ost

 

Tillagning

Skala och skär morötterna och squashen i halvmånar. Hacka löken, vitlöken och chilin. Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna i ca 5 min. Tillsätt squashen, tomaterna, creme fraiche och alla kryddor utom basilikan. Ta inte i för mycket chili eller peppar på en gång om du är osäker. Smaka av efterhand och justera framförallt chilimängden allteftersom. Om du vill kan du tillsätta lite salt men tänk på att fetaosten är salt så ta inte för mycket. Låt puttra i 10 minuter. Tillsätt basilika.

Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. Först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och till sist den rivna osten.

Grädda i en 225 graders ugn i cirka 30 minuter.

 

Omdöme

Det var ett recept som intresserade mig mycket eftersom den innehöll många råvaror som jag starkt tycker om. Receptet handlade om en lasagne som innehöll bland annat morötter, squash, chili, bladspenat och fetaost.

Detta recept tog ganska lång tid men var samtidigt inte alls svår att tillaga. Jag skulle kunna säga att detta är en perfekt rätt att tillaga om man ska bjuda hem gäster. Lasagnen är en klassisker och med denna varianten kommer vännerna att bli glatt överraskade.

 

Näringsinnehåll (per portion):

Energi 337 kcal

Protein 14,7 g

Fett 14,6 g

Kolhydrater 33,5 g

β-Karoten 3 757 µg

Kalium 1 097 mg

Fosfor 293 mg

Kalcium 432 mg

Fibrer 5 g

Natrium 653,5 mg

Magnesium 88,5 mg

Folat 44,3 µg

Vitamin C 32,5 mg

Retionol 47 µg

Järn 0,88 mg



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0