Vegetarisk Korv Stroganoff
Ingredienser
150 g vegetarisk bacon (Hälsans kök: á la Bacon)
1 st morot
1 st gul lök
2 dl matlagningsgrädde (15%)
2- 3 msk tomatpuré
½ röd paprika
salt
svartpeppar
dragon
olja att steka i
Tillbehör
vanligt ris alt. fullkornsris
sallad
Tillagning
Hacka lök, morot, paprika och bryn dessa tillsammans med den vegetariska baconen i olja i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré. Späd med matlagningsgrädde och låt grytan koka upp under omrörning. Krydda med salt, svartpeppar och dragon efter behov. Servera sedan med ris och grönsallad.
Omdöme
Detta är ett recept som jag många gånger har lagat. Anledningen till att jag hittade på en egen version var för att jag hade tyckt så mycket om den originella varianten. Jag ville inte sluta äta rätten bara för att jag hade slutat äta kött.
Ännu en gång blev jag nöjd med min vegetariska variant. Jag använder mig alltid av Hälsans Köks ”á la Bacon” på grund av den starka smaken. Vegetariska qournalternativ brukar vara ganska smaklösa men detta smakar verkligen mycket. Helt klart ett tips!
När jag räknade ihop alla ingrediensers värde blev resultatet:
Vegetarisk Korv Stroganoff (2 personer):
964 kcal
37,4 g protein
75,5 g kolhydrater
51,6 g fett
591 retinolekvalenter
778 mg kalium
498 mg kalcium
562 mg natrium
3 868 µg β-Karoten
250 µg retinol
160 mg fosfor
100 mg Vitamin C
69 µg jod
4,5 g kostfiber
Den ingrediens som innehöll mest fett var matlagningsgrädden. För att minska på fettet kan man naturligtvis byta ut den mot en lätt- produkt. Samma gäller riset som jag använde. För att det ska innehålla till exempel mer magnesium går det mycket bra att byta ut det vanliga mot fullkornsris.
Många av dess ingredienser kan man byta ut mot andra. Många av de rotfrukter som finns i kylskåpet kan läggas i maträtten. Det är helt enkelt ett enkelt recept att tillaga.

Bästa bloggen! You go girl!