Vegetarisk Korv Stroganoff


Ingredienser

150 g vegetarisk bacon (Hälsans kök: á la Bacon)

1 st morot

1 st gul lök

2 dl matlagningsgrädde (15%)

2- 3 msk tomatpuré

½ röd paprika

salt

svartpeppar

dragon

olja att steka i

Tillbehör

vanligt ris alt. fullkornsris

sallad

 

Tillagning

Hacka lök, morot, paprika och bryn dessa tillsammans med den vegetariska baconen i olja i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré. Späd med matlagningsgrädde och låt grytan koka upp under omrörning. Krydda med salt, svartpeppar och dragon efter behov. Servera sedan med ris och grönsallad.

Omdöme

Detta är ett recept som jag många gånger har lagat. Anledningen till att jag hittade på en egen version var för att jag hade tyckt så mycket om den originella varianten. Jag ville inte sluta äta rätten bara för att jag hade slutat äta kött.

Ännu en gång blev jag nöjd med min vegetariska variant. Jag använder mig alltid av Hälsans Köks ”á la Bacon” på grund av den starka smaken. Vegetariska qournalternativ brukar vara ganska smaklösa men detta smakar verkligen mycket. Helt klart ett tips!

När jag räknade ihop alla ingrediensers värde blev resultatet:

 

Vegetarisk Korv Stroganoff (2 personer):

964 kcal

37,4 g protein

75,5 g kolhydrater

51,6 g fett

591 retinolekvalenter

778 mg kalium

498 mg kalcium

562 mg natrium

3 868 µg β-Karoten

250 µg retinol

160 mg fosfor

100 mg Vitamin C

69 µg jod

4,5 g kostfiber

 

Den ingrediens som innehöll mest fett var matlagningsgrädden. För att minska på fettet kan man naturligtvis byta ut den mot en lätt- produkt. Samma gäller riset som jag använde. För att det ska innehålla till exempel mer magnesium går det mycket bra att byta ut det vanliga mot fullkornsris.

Många av dess ingredienser kan man byta ut mot andra. Många av de rotfrukter som finns i kylskåpet kan läggas i maträtten. Det är helt enkelt ett enkelt recept att tillaga.



Kommentarer
Anonym

Bästa bloggen! You go girl!

2012-03-21 @ 21:34:55


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0