Hasselnötsbiffar med rotfrukts- och klyftpotatisblandning



Ingredienser:
2 dl rotselleri
2 dl lök
2 dl malda hasselnötter (andra sorters nötter fungerar också)
1 dl zucchini
2 ägg
1 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader. När den är uppvärmd, sätt in rotfruktsblandningen i mitten av ugnen.
Finhacka löken och riv rotsellerin grovt, fräs dessa i olivolja. Blanda sedan alla ingredienser tillsammans och forma dem till biffar. Stek dem i olivolja i några minuter per sida.
Portioner:
3- 4 personer
Omdöme:
Smeten uppfattade jag som väldigt kletig när den var färdigblandad. Jag provade att sleva upp den i små plättar på stekjärnet och efter några minuter hade smeten blivit fast och gick att vända på.
Resultatet var glädjande eftersom biffarna faktiskt blev riktigt goda! Jag insåg efteråt att någon slags sås hade behövts för att maten inte skulle bli för torr. Något alternativ som sås skulle kunna vara turkist yoghurt eller någon créme fraiche. Annars var hasselnötsbiffarna väldigt mättande.
Denna maträtt innehåller mycket protein främst via hasselnötterna.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0